Kainaston kylää halkoo Valtatie 18 Seinäjoki-Vaasa ja rautatie. Kainasto on noin 150 savun kylä, joka on tullut tunnetuksi vireästä kesäteatteritoiminnasta ja mäkihyppyreistä. Kylän ilmettä hallitsee upea nuorisoseurantalo ja entinen koulu, joka toimii nykyää kyläkeskuksena. Kainasto on profiililtaan pitkä kylä, jota ympäröi upeat, viljavat peltomaisemat. Kylällä on kaksi pientä järveä, Varrasjärvi ja Vähäjärvi. Kylän historiaa on kerätty kirjaan Kainastoa kansien välissä (2002), joka oli ensimmäinen Ylistaron kylähistoriakirja.

YHTEISESSÄ KÄYTÖSSÄ OLEVAT TILAT JA HARRASTUSMAHDOLLISUUDET
Kylän yhteisenä kokoontumistilana toimii Kainaston Nuorisoseurantalo, joka valmistui nykyiseen muotoonsa vuonna 1928. Salin jykevät hirsiseinät luovat tunnelmallisen kokoontumistilan arkeen ja juhlaan. Nuorisoseuran peruskorjaus valmistui keväällä 2014 ja kunnostetut, entistä ehommat tilat tarjoavat erinomaiset puitteet monenlaisiin perhejuhliin kuten häihin tai syntymäpäiville.  Nuorisoseuran tilat ja Jyrkän kesäteatteri mahdollistavat myös monenlaista harrastustoimintaa. Kylällä on teatteriharrastuksessa vuosikymmenien perinteet. Kläkeskuksessa on kuntosali, harrastustila ”Touhutupa”, jossa järjestetää erilaisia kursseja. Käytössä on mm. keramiikkauuni. Kyläkeskuksen pihapiirissä on monipuolinen lasten leikkipaikka.

ALUEELLA TOIMIVAT YHDISTYKSET
Ylistaron Kainaston nuorisoseura, Kainaston kyläyhdistys, Kainaston maamiesseura, Kainaston maaseutunaiset, Kainaston metsästysseura. 

KYLÄN TAPAHTUMIA
Kesäteatteriesitykset, Impinpäivät, Joulumyyjäiset, Joulujuhla.

RAKENNUSPAIKKOJA
Kylässä on kaupungin tontteja ja kaupungin omistama vuokrarivitalo. Myös yksityisiltä löytyy vapaita rakennuspaikkoja. Kylän läpi kulkee kaupungin runkovesijohto ja runkoviemäri, johon huomattava osa talouksista voidaan liittää. 

KYLÄN VAHVUUDET
Kylän vahvuutena on nopeat liikenneyhteydet moneen suuntaan. Seinäjoelle on matkaa noin 17 kilometriä ja Ylistaron keskustaan 7 kilometriä. Vaasaan matka taittuu noin 45 minuutissa. Kainaston Teräsmäki on yksi Seinäjoen tärkeimmistä kasvavista teollisuusalueista, jossa toimii nykyään useita merkittäviä yrityksiä.  Seinäjoen ydinkeskustaan pääsee noin 15 minuutissa. Seurantalo on hiljattain peruskorjattu. Se antoi uskoa kylän kökkähengen nousulle ja kunnostettu talo on suuri mahdollisuus monenlaiseen, uuteen toimintaan. Latoostenmäki eli nuorisoseuran ja kyläkekuksen ympäristö on hyvä toimiva kokonaisuus.