Virolainen sekakuoro MTÜ Võhma Seltsimaja segakoor ja tanssiryhmä Krõtake saapuvat Ylistaroon 28-30.7.2023. He esiintyvät Jyrkän kesäteatterilla lauantaina 29.7.2023 klo 18.

Komian kirkon kvartetti esiintyy myös konsertissa.

Ilmainen sisäänpääsy, käsiohjelma 10€.

     

Võhman seuran laulajat ja tanssijat aloittivat toimintansa syyskuussa 2007. Vuonna 2009 oli tulossa iso laulu- ja tanssijuhla ja halusimme todella osallistua siihen. Suurin osa kokoontuneista ei ollut aiemmin harrastanut kuorolaulua tai kansantanssia, mutta tahto oli suuri. Aloimme harjoitella, teimme todella paljon todella kovaa työtä, koska virolainen kuorolaulu ja kansantanssi eivät ole mitään helppoa.
Suuren työn tulos oli se, että sekä kuoro että tanssiryhmä pääsivät Tallinnan suuriin juhliin vuonna 2009.
Siitä lähtien olemme ottaneet suuren askeleen eteenpäin, osallistuneet moniin kuorolaulu- ja kansantanssijuhliin, meitä on kutsuttu esiintymään, olemme osallistuneet teatteriesityksiin, olemme käyneet konserttimatkoilla naapurimaissa, esiintyneet televisiossa. Tanssimme ja laulamme sitä, mistä eniten pidämme, joskus myös sitä, mitä vaaditaan – päästäksemme silti isoihin juhliin.

Kuoro laulaa myös sunnuntaina 30.7.2023 Ylistaron kirkossa jumalanpalveluksen yhteydessä.

Tutustuimme Ylistarosta 28 hengen ryhmällä Vöhman kylään Lahemaalta joulukuussa 2022 ja saimme nyt vastavierailuna kuoron ja tanssiryhmän vierailemaan Ylistarossa.